In september/oktober worden de handgeplukte druiven geselecteerd in de wijngaard en in kleine manden gedaan. Een klein gedeelte (ongeveer 10%) wordt gedroogd op speciale rekken. De overige druiven worden ontsteeld, waarna inweking en vergisting plaatsvindt gedurende 15 tot 20 dagen bij een temperatuur van 26/28°C. Hierna wordt de most gescheiden van de vaste bestanddelen, waarna malolactische gisting in RVS tanks. Als de eerder genoemde 10% druiven voldoende gedroogd zijn, ondergaan ze hetzelfde bereidingsproces. Beide wijnen worden geblend en overgepompt in 225 liter Franse Allier houten vaten (medium toasting) waarin de wijn 8-9 maanden rijpt.De flesrijping die hierop volgt geeft volheid aan deze unieke wijn, die zijn sterke persoonlijkheid krijgt van de ingedroogde druiven.
De wijngaarde liggen in de heuvels van het “Astoria” landgoed, op 120 - 150 meter boven zeeniveau.
De kleur van de wijn is donker robijnrood. De geur is intens, heeft hints van hout die perfect samengaan met de kruidige tonen van de druivensoorten.De smaak is zacht, met goed gebalanceerde aroma’s en tannines.