fbpx

Roger Coulon, L’Hommée

Een bijzonder zuivere champagne met een enorm breed aromapalet. In de neus aroma’s van kersen, frambozen, kruiden en romige vanille- en briochetonen.

€ 41,95

BTW € 7,28

Beschrijving:

Eric en Isabelle Coulon zijn recoltans-manipulants, oftewel zowel druiventelers als wijnmakers in Vrigny, een plaatsje in de Montagne de Reims, ongeveer 10 km van Reims. Ze zijn de 8e generatie van een wijnhuis dat hier al eeuwenlang bijzondere champagnes weten te maken. Het huis bezit inmiddels zo’n 10 hecare wijngaard, aangeplant met chardonnay, pinot noir en pinot meunier. Bijzonder is het grote aantal oude wijnstokken in de wijngaarden: een groot deel van de stokken is meer dan 40 jaar oud, een zeldzaamheid in de Champagne. Deze stokken leveren druiven met een hoge aromaconcentratie. In de wijngaarden wordt gewerkt volgens biologische principes: er wordt geen gebruik gemaakt van pesticiden en kunstmest, zodat de wijngaarden gezond zijn en gezonde druiven leveren.

Eric is zeer betrokken bij de wijnmakers uit Vrigny. Hij is president van de wijnboeren en helpt zijn collega’s in het verbeteren van de kwaliteit van met name de wijngaard. Isabelle helpt Eric met het maken van de wijnen, maar is ook verantwoordelijk voor de sales en marketing. In totaal produceren ze jaarlijks ongeveer 90.000 flessen.

L’Hommée is ‘a magic word that links the Man to its Terroir and the past’. L’Hommée is een agrarische meeteenheid uit de tijd van Napoleon voor de oppervlakte (333m2) van het stuk grond die één persoon dagelijks kon bewerken. In de oude wijngaarden van l’Hommée werd vroeger volgens deze maat gewerkt. Deze wijngaarden zijn de meest karakteristieke van het wijnhuis, en de wijn vormt daarmee hét visitekaartje van Roger Coulon.

De l’Hommée is een blend van grotendeels Pinot Meunier en Chardonnay aangevuld met Pinot Noir. De druiven groeien in wijngaarden in Vrigny, Pargny-les-Reims en Coulommes la Montagne, 3 Premier Cru geclassificeerde gebieden in Montagne de Reims. Ieder jaar wordt op basis van kwaliteit en rijpheid van de druiven bepaald hoe de cuvée wordt samengesteld. Na de handmatige oogst worden de druiven voorzichtig geperst, waarna het sap wordt overgepompt in eikenhouten vaten. De vergisting verloopt spontaan met behulp van natuurlijke gisten van de druiven en uit de wijngaard. Na een rijping van 10 maanden op eikenhout worden de basiswijnen geblend met 33% houtgerijpte reservewijn en volgt de tweede vergisting op de fles, waarna de wijn minimaal nog 5 jaar op de lies rijpt voor de dégorgement. De lange rijping zorgt onder andere voor de prachtige tonen van brioche.

De L’Hommée is een bijzonder zuivere champagne met een enorm breed aromapalet. In de neus aroma’s van kersen, frambozen, kruiden en romige vanille- en briochetonen. De smaak is zuiver en harmonieus met tonen van rijpe appel en frisse citrus, ondersteund door een zachte, gelijkmatige mousse. De afdronk is lang en rijp, maar biedt voldoende frisheid voor een mooie balans.

Fijn om te krijgen, leuk om te geven!

Geef je wijn in een van de prachtige verpakkingen.

Gerelateerde producten


€ 6,25


€ 2,00

Contact

Taxuslaan 36
6951 NW  DIEREN
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.riacho.nl

whatsapp: 06 - 23 23 97 99

facebooklogotwitterlogo

KvK 58669205
BTW nummer: NL853132343B01
IBAN: NL43ABNA0578496631
Privacy reglement

Locatie afhalen