fbpx

Roger Coulon, Heri-Hodie

Een champagne met het duidelijke karakter van de pinot meunier: fruit, frisheid en kruidige tonen maken de wijn tot een aangename, zeer elegante Champagne.

€ 37,50

BTW € 6,51

Beschrijving:

Eric en Isabelle Coulon zijn recoltans-manipulants, oftewel zowel druiventelers als wijnmakers in Vrigny, een plaatsje in de Montagne de Reims, ongeveer 10 km van Reims. Ze zijn de 8e generatie van een wijnhuis dat hier al eeuwenlang bijzondere champagnes weten te maken. Het huis bezit inmiddels zo’n 10 hecare wijngaard, aangeplant met chardonnay, pinot noir en pinot meunier. Bijzonder is het grote aantal oude wijnstokken in de wijngaarden: een groot deel van de stokken is meer dan 40 jaar oud, een zeldzaamheid in de Champagne. Deze stokken leveren druiven met een hoge aromaconcentratie. In de wijngaarden wordt gewerkt volgens biologische principes: er wordt geen gebruik gemaakt van pesticiden en kunstmest, zodat de wijngaarden gezond zijn en gezonde druiven leveren. 

Eric is zeer betrokken bij de wijnmakers uit Vrigny. Hij is president van de wijnboeren en helpt zijn collega’s in het verbeteren van de kwaliteit van met name de wijngaard. Isabelle helpt Eric met het maken van de wijnen, maar is ook verantwoordelijk voor de sales en marketing. In totaal produceren ze jaarlijks ongeveer 90.000 flessen.

Heri-Hodie betekent letterlijk vertaald “gisteren en vandaag”. De wijn staat symbool voor de passie die alle negen generaties van het wijnhuis aan elkaar hebben overgedragen. De wijn is als het ware het sap dat door de stamboom van de familie loopt en op deze manier de generaties met elkaar verbindt. De wijn weerspiegelt op een prachtige manier de kwaliteit en het gulle karakter van de wijngaarden van Vrigny.

 De Heri-Hodie is een blend van grotendeels Pinot Meunier, aangevuld met Chardonnay en Pinot Noir. De druiven groeien in wijngaarden in Vrigny, Villers Allerand en Coulommes la Montagne, 3 Premier Cru geclassificeerde gebieden in Montagne de Reims. Ieder jaar wordt op basis van kwaliteit en rijpheid van de druiven bepaald hoe de cuvée wordt samengesteld. Na de handmatige oogst worden de druiven voorzichtig geperst, waarna het sap wordt overgepompt in roestvrijstalen en kleine eikenhouten vaten. De vergisting verloopt spontaan met behulp van natuurlijke gisten van de druiven en uit de wijngaard. De basiswijn van de pinot Meunier rijpt volgens het solerasysteem dat terug gaat tot 2005. Na een rijping van 10 maanden op RVS en eikenhout worden de basiswijnen geblend en volgt de tweede vergisting op de fles, waarna de wijn minimaal nog 36 maanden op de lies rijpt.

De wijn is intens en rond van smaak, met duidelijke fruittonen van rijpe abrikoos en peer, toast en zoet geconfijt fruit, levendige zuren en opvallende aardse, minerale tonen. Een duidelijk karakter van de pinot meunier, fruit, frisheid en kruidige tonen maken de wijn tot een aangename, zeer elegante Champagne.

Fijn om te krijgen, leuk om te geven!

Geef je wijn in een van de prachtige verpakkingen.

Gerelateerde producten


€ 6,25


€ 2,00

Contact

Taxuslaan 36
6951 NW  DIEREN
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.riacho.nl

whatsapp: 06 - 23 23 97 99

facebooklogotwitterlogo

KvK 58669205
BTW nummer: NL853132343B01
IBAN: NL43ABNA0578496631
Privacy reglement

Locatie afhalen